Ketika aku melangkahkan kakiku ke University, berkali kali aku menasihati diri ini, mengingatkan diriku kembali, "What am I fighting for?".

Jika aku pergi hanya kerana ingin mendapatkan "Degree". Maka ruginya aku. Kerana dengan Degree, belum tentunya aku dapat peluang pekerjaan.

Jika aku pergi hanya kerana ingin melepak dgn rakanku. Maka ruginya aku. Kerana sifat ini kalau di amalkan selalu, ianya boleh di *category* sbagai membazir waktu. (rakanku ini adalah rakan seperjuanganku, dan adalah juga keluarga besarku disini. InsyaAllah budaya lepak tuh bukan selalu didalam personality kami)

But I have a concrete reason that keeps me going,
keeps recharging my willpower.


Aku tetap pergi, kerana ingin membalas jasa ibubapa ku. Ye, memang kadang-kadang aku rasakan badan ini letih, diri ini penat, perjalananku sebagai seorang student disini agak berbeza dgn undergrade yg lain. Tapi insyaAllah aku redha. Cukuplah dgn senyuman yg ibubapaku berikan, melihat anaknya ini berjaya... cukuplah dgn itu, utk mengubati diriku kembali...

Selagi termampu, akan ku cuba sedaya upaya melaksanakan tugasku, sebagai seorang Abdullah, sebagai seorang pelajar, sebagai seorang anak, sebagai seorang abg long. InsyaAllah.This entry was posted on Thursday, March 25, 2010 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

2 comments:

    MaRdHatILLah(Fatahiyyah) said...

    salam...yang plaing penting dlam kehidupan ni adalah ilmu dan pengalaman juga Iman...itu yang membezakan kita dgn orang lain...dan itu juga yang membuatkan kita mnjadi se manusia yangorang bergelar khalifah

  1. ... on 25 March 2010 at 23:18  
  2. Arif Atiq said...

    jazakumullah... :)

  3. ... on 27 March 2010 at 00:34  
Blog Widget by LinkWithin