Lama rasanya tidak solat subuh d masjid.
rindu........

bgunku setiap hari dgn rasa bersalah yg lama kelamaan menjadi perkara biasa..

Hipokrit kah?

cakap menyesal sebab tak sempat solat subuh d masjid.
malahan tersolat di luar waktu

padahal malam sebelumnya tidur lewat..


tanya diri.. adakah masih ingin terus mencari alasan?
(Welfare Mosque, Sheffield)

Ketika subuh Menegur mu :
manusia, apa khabar mu? aku rindu kamu di rumah Tuhan ketika waktuku tiba.. :(
ku tunggu kamu esok..kalau belum datang, aku tunggu hari berikutnya.. kerana Tuhan Maha Penyayang.. Dia tidak akan pernah bosan menunggu kehadiranmu.. aku juga begitu..

apa jawapan mu kpd subuh?

sama2 renungkan..

SubhanAllah, nasihat yang menyayatkan hati... terima kasih ya akhi: kerana menyedarkan kami kembali :)

Ketika aku melangkahkan kakiku ke University, berkali kali aku menasihati diri ini, mengingatkan diriku kembali, "What am I fighting for?".

Jika aku pergi hanya kerana ingin mendapatkan "Degree". Maka ruginya aku. Kerana dengan Degree, belum tentunya aku dapat peluang pekerjaan.

Jika aku pergi hanya kerana ingin melepak dgn rakanku. Maka ruginya aku. Kerana sifat ini kalau di amalkan selalu, ianya boleh di *category* sbagai membazir waktu. (rakanku ini adalah rakan seperjuanganku, dan adalah juga keluarga besarku disini. InsyaAllah budaya lepak tuh bukan selalu didalam personality kami)

But I have a concrete reason that keeps me going,
keeps recharging my willpower.


Aku tetap pergi, kerana ingin membalas jasa ibubapa ku. Ye, memang kadang-kadang aku rasakan badan ini letih, diri ini penat, perjalananku sebagai seorang student disini agak berbeza dgn undergrade yg lain. Tapi insyaAllah aku redha. Cukuplah dgn senyuman yg ibubapaku berikan, melihat anaknya ini berjaya... cukuplah dgn itu, utk mengubati diriku kembali...

Selagi termampu, akan ku cuba sedaya upaya melaksanakan tugasku, sebagai seorang Abdullah, sebagai seorang pelajar, sebagai seorang anak, sebagai seorang abg long. InsyaAllah.Blog Widget by LinkWithin